×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Zupa z topionego sera

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
3-8 zł30 min1/524.310089
Zupa z topionego sera

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek
SKŁADNIKI
- 1 serek topiony (100 g)
- 1 kostka rosołowa
- 1/2 szklanki śmietany 18% ewentualnie mleka
- pół pora
- łyżeczka tymianku
- posiekana natka pietruszki
PRZEPIS
W garnku stopić ser z 3-4 łyżkami wody. Gdy się rozpuści, wlać niepełne 2 szklanki wody, dodać kostkę rosołową oraz tymianek i zagotować. Na koniec wlać śmietanę i posiekany por, wymieszać i zdjąć z ognia. Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami i posypana pietruszką.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Zupy

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2013-01-24 - 22:55
Nick: ~baby2011@op.pl

Witam miłośników wszelakich zup-właśnie zrobiłam tą zupkę i muszę przyznać że takiej zupy jak ta dawno już nie jadłam Naprawdę polecam.Smacznego


Dodano: 2012-05-04 - 17:05
Nick: ~mirko-33@02.p

Witam wszystkich smakoszy wszelkich rodzajów zup dziś ugotowaliśmy tę zupe słuchajcie miłośnicy zup jaka to wspaniała , wspaniała a jaka smaczna szkoda że ugotoawiiuśmy na dwie osoby chciałem sobie dolać ale brakło. Tak wspaniałej i przepysznej zupy w zyciu nie jadłem zrubcie sobie a zobaczycie jaka to smaczna smacznego


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Polityka prywatności  |   Regulamin i polityka serwisu