Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 1 udko z kurczaka
- 1 duża lub dwie mniejsze marchewki
- 1 pietruszka
- kawałek selera
- kawałek pora
- 3-4 duże ziemniaki
- kilka różyczek kalafiora
- kilka główek brukselki
- 3/4 szklanki groszku świeżego lub mrożonego
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego gęstego
- kostka rosołowa
- sól
- pieprz
- 4 ziarenka ziela angielskiego
- liść laurowy
- natka posiekana lub koperek
PRZEPIS
Udko kurczaka umyć, przełożyć do garnka zalać woda dodać ziele angielskie, listek laurowy i zagotować. Warzywa oczyścić umyć. Marchewki, pietruszkę, seler pokroić w kostkę, pora w plasterki, dodać do zupy i gotować razem około 10-15 min. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w małą kostkę, dodać do zupy razem z umytą i oczyszczoną brukselką, gotować 10 min. Następnie dodać umytego kalafiora i groszek gotować do miękkości warzyw. Jogurt rozrobić z zupą gorącą w kubeczku. Kiedy warzywa są już miękkie doprawić je do smaku solą oraz pieprzem. Dodać jogurt rozmieszany z zupą, ale już nie gotować. Dołożyć natkę pietruszki i/lub koperek ilość w zależności od upodobań ale im więcej tym lepiej. Smacznego.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Zupy
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!