Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 30 dag białej części pory
- 50 dag ziemniaków
- 1 szklanka mleka
- 1 cebulka dymka ze szczypiorkiem
- 2 kostki rosołowe
- 2 łyżki masła
- sól
- pieprz biały
PRZEPIS
Do garnka wlewamy 4 szklanki wody, wrzucamy kostki rosołowe i gotujemy bulion. Pory kroimy w krążki i wrzucamy do bulionu. Muszą być zanurzone. Jeśli nie są to dolewamy wody i gotujemy 30 min. Następnie rozdrabniamy je. Ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy. Gdy są już ugotowane wrzucamy je do zupy, wlewamy mleko, przyprawiamy do smaku i podgrzewamy dodając łyżkę masła. Cebulę siekamy. Białą część podsmażamy na pozostałym maśle i dodajemy do zupy. Zupę rozlewamy do talerzy i posypujemy szczypiorkiem.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Zupy
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!