Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 1 woreczek ryżu
- 1 kostka rosołowa
- 3 lub 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 1 marchewka
- liście laurowe
- ziela angielskiego
- sól
- pieprz
- papryka ostra
- czosnek mielony
PRZEPIS
Ryż wsypujemy do garnka i zalewamy 2 szklankami wody. Wrzucamy kostkę rosołową, liście laurowe, ziele angielskie, marchewkę i gotujemy na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając. Gdy widzimy, że jest mało wody, gdyż ryż pęcznieje to dolewamy. Kiedy zupa zacznie wrzeć zmieniamy ogień na mały. Gdy ryż będzie już miękki dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawiamy do smaku i chwilę podgotowujemy.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Zupy
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!