×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Zupa ogórkowa

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
15-19 zł60 min2/554.410694
Zupa ogórkowa

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek
SKŁADNIKI
- 1 udko z kurczaka
- 4 skrzydełka z kurczaka
- 4-5 dużych ogórków kiszonych lub gotowy przecier z ogórków
- kilka ziemniaków
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- kawałek pora
- kawałek selera
- kostka rosołowa z pietruszka i lubczykiem
- 1/2 szklanki śmietany
- listek laurowy
- kilka ziarenek ziela angielskiego
- sól
- pieprz
- do dekoracji koperek lub natka pietruszki
PRZEPIS
Udko i skrzydełka umyć, włożyć do garnka z wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie, kostkę rosołową i zagotować. Warzywa oczyścić, pokroić w kostkę, pora w krążki i dodać do zupy. Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kiedy warzywa są już prawie miękkie to dodać ogórki i jeszcze chwilkę gotować. Całość doprawić solą i pieprzem. Śmietanę wymieszać z niewielką ilością gorącej zupy i dodać ją do reszty, którą odstawić z ognia. Podawać posypaną koperkiem lub natka pietruszki.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Zupy

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Polityka prywatności  |   Regulamin i polityka serwisu