×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Zupa krem z porów

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
9-14 zł35 min1/523.53895
Zupa krem z porów

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek
SKŁADNIKI
- 4 duże pory (bez liści)
- 4 łyżki masła lub oleju
- 2 ziemniaki
- 2 kostki warzywne
- 1 łyżka śmietany 18%
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- 1 łyżeczka suszonego majeranku
- sól
- pieprz
PRZEPIS
Pora przekroić wzdłuż na pół, oczyścić pod bieżącą wodą i pokroić w cienkie półkrążki. Następnie podsmażyć posiekanego pora na rozgrzanym maśle na patelni przez kilka minut (uważając aby nie doprowadzić do zrumienienia). Ziemniaki obrać i pokroić w małą kostkę. Do garnka przełożyć uduszony por, ziemniaki, zalać 4 szklankami wody, dodać kostki warzywne oraz zioła i przyprawy. Gotować pod przykryciem na niewielkim ogniu aż ziemniaki będą miękkie. Zupę zmiksować za pomocą blendera na jednolitą konsystencję. Doprawić jeszcze ewentualnie do smaku i podgrzać. Na koniec dodać śmietanę. Podawać z grzankami, groszkiem ptysiowy lub z chlebem posmarowanym masłem.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Zupy

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Polityka prywatności  |   Regulamin i polityka serwisu