Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- pół kg mięsa wołowego lub wieprzowego (może być więcej w zależności od upodobania)
- 4 ziemniaki
- 4 cebule
- 1 mniejsza papryka czerwona
- 2,3 ząbki czosnku
- 2 kostki rosołowe
- 1 mała marchewka
- mały kawałek selera
- papryczka chili
- 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- chili lub ostra papryka w proszku
- ziele angielskie
- liście laurowe
- sól
- pieprz
- tłuszcz do smażenia
PRZEPIS
Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy w garnku. Następnie zalewamy ok. 3 szklankami wody i gotujemy. Zbieramy szum. Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Gdy zupa się zagotuje wrzucamy kostki rosołowe, marchewkę, seler, liść laurowy i ziele angielski. Podgotowujemy ok. 10 min. Następnie wrzucamy ziemniaki. Po ok. 10 min. wrzucamy paprykę i cebulę. Gdy warzywa będą już miękkie wrzucamy papryczkę chili, posiekany czosnek i koncentrat pomidorowy oraz doprawiamy do smaku. Gotujemy 10 min. i gotowe.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Zupy
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!