Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 300 g mięsa wołowego lub wieprzowego
- puszka konserwowe fasoli białej
- puszka (300 g) pomidorów startych lub 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- litr bulionu mięsnego
- 3 cebule
- ząbek czosnku
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżeczka tymianku
- 1/4 łyżeczki mielonego kminku
- 1 łyżka ostrej papryki
- sól
- pieprz
PRZEPIS
Mięso pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek drobno posiekać i podsmażyć w garnku na oleju. Gdy cebula nabierze złotego koloru, dodać mięso i dusić pod przykryciem przez 15 minut. Następnie oprószyć mąką, wymieszać, dodać bulion i przyprawy. Zupę gotować pod przykryciem. Gdy mięso będzie już miękkie dodać fasolę, pomidory, doprawić do smaku i chwilkę jeszcze podgotować.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Zupy
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!