Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 2 puszki fasoli białej lub czerwonej
- 200 g mięsa
- 2 pomidory
- 1 mniejszą cebule
- 1 papryka czerwona
- 1,5 kostki bulionowej
- 1 liść laurowy
- 3 ziarenka ziela angielskiego
- 1 łyżeczka kminku
- 1 łyżeczka tymianku
- słodka papryka
- szczypta imbiru
- czosnek granulowany
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek do smażenia
PRZEPIS
Mięso podsmażyć na oliwie. Ziemniaki i cebulę pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Wymieszać i chwilkę smażyć. Następnie zalać 3 szklankami wody, dodać kostki rosołowe, pomidory obrane ze skórki i pokrojone w kostkę, liść laurowy, ziele angielskie, tymianek, kminek i imbir, zagotować. Dodać pokrojoną w paski paprykę, czosnek i słodką paprykę. Gotować do miękkości warzyw i mięsa. Na koniec doprawić solą i pieprzem.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Zupy
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
Dodano: 2013-11-22 - 12:10
Nick: ~Andy49
A fasolę zostawiamy na deser.
Dodaj komentarz do przepisu!