×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Zupa cebulowa 2

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
15-19 zł60 min2/54414771
Zupa cebulowa 2

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek
SKŁADNIKI
- 2 duże cebule (około 400 g)
- 200 g żytniego chleba
- 3 goździki
- gałka muszkatołowa
- imbir w proszku
- cukier
- sól
- pieprz
- 3 łyżki masła
PRZEPIS
Cebule obrać, pokroić w cienkie plastry i podsmażyć w 2 łyżkach masła na złoty kolor. Chleb pokroić w kostkę i zrumienić na pozostałym maśle. Cebule i chleb zalać 1 litrem wody, dodać goździki i gotować 30 min. Następnie przetrzeć zupę przez sito, doprawić gałką, imbirem, solą, pieprzem i ewentualnie cukrem, jeżeli cebule były ostre. Podgrzać i podawać. Zupę można też zaprawić 1 łyżką mąki lub śmietaną albo można przygotować ją na bulionie lub wywarze z warzyw.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Zupy

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2011-03-09 - 17:53
Nick: ilka_86 (3236) bhat

nie robiłam takiej cebulowej, znam łatwiejszą wersję, jednak ta mnie zaintrygowała bardzo, pozdrawiam cieplutko:)


Dodano: 2011-01-31 - 19:44
Nick: monika4 (39) bstar

Nigdy nie robiłam takiej zupy i nie jadłam. Może zdobędę się na odwagę ją zrobić.


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Polityka prywatności  |   Regulamin i polityka serwisu