Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 1 czerwona papryka
- 125 g młodej cukinii
- pół cebuli
- 3 ziarna ziela angielskiego
- liść laurowy
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Kluseczki:
- 1 jajko
- 50 g sera żółtego
- 30 g bułki tartej
- niecała łyżka masła
PRZEPIS
Paprykę pokroić w cienkie paski, obraną cebulę i cukinię wraz z skórką w kostkę. W garnku rozgrzać olej i mieszając poddusić warzywa. Następnie zalać wrzątkiem, przyprawić pieprzem, solą, dodać ziele angielskie, liść laurowy i ugotować.
Kluseczki: W miseczce utrzeć masło na pianę. Stale ucierając wbić żółtko, a potem dodawać utarty ser i bułkę tartą. Białko ubić i połączyć delikatnie z ciastem.
Ciasto rozsmarować na deseczce i nożem zeskrobywać małe porcje bezpośrednio do wrzącej zupy. Gdy kluseczki wypłyną, zestawić z ognia i podawać.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Zupy
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!