Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 500 dag mięsa mielonego wieprzowego
- 2 zupy w torebce gulaszowe Knorr
- 2-3 kostki rosołowe drobiowe
- 500 dag pieczarek
- 1 jajko
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 3/4 szklanki makaronu drobniutkiego może być zacierka, gwiazdki
- papryka ostra w proszku
- 3 litry wody
- sól
- pieprz
PRZEPIS
Do mięsa mielonego dodać jajko, mąkę ziemniaczaną sól i pieprz do smaku, wyrobić masę i uformować małe pulpeciki. Pieczarki pokroić w plasterki i na niewielkiej ilości oleju podsmażyć lekko oprószając solą, odparować nadmiar soku. W garnku zagotować wodę z kostkami rosołowymi. Do gotującego się wywaru dodać pieczarki. Następnie dodać pulpeciki. Wywar z pieczarkami cały czas powinien się gotować w czasie dodawania pulpecików na wolnym ogniu. Po dodaniu pulpetów gotować około 10 min. Zupy gulaszowe rozprowadzić w niewielkiej ilości zimnej wody, dokładnie wymieszać i dodać do zupy, zamieszać i gotować 10 min. Następnie wsypać makaron i gotować do miękkości około 10 min. Doprawić do smaku papryką, solą i pierzem. Podawać ze świeżym pieczywem. Smacznego.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Zupy
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!