Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie kotletów sojowych
- 1 kostka warzywna
- 1/2 papryki czerwonej
- 1 pomidor
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- mały kawałek selera lub 2 gałązki selera naciowego
- około 10 cm pora (białej części)
- ziele angielskie
- liść laurowy
- majeranek
- papryka ostra
- sól
- pieprz
PRZEPIS
Kotlety sojowe gotować około 5 min w bulionie z kostki do miękkości po czym wyjąć je i odłożyć do ostygnięcia. Marchewkę, pietruszkę, seler i paprykę pokroić w słupki, a pora w krążki. Pomidora sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w drobną kosteczkę. Warzywa przełożyć do garnka z bulionem, w którym gotowały się kotleciki sojowe, dodając jeśli jest taka potrzeba więcej wody i gotować do ich miękkości. Kotleciki sojowe pokroić w paseczki i pod koniec gotowania zupy dodać je. Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Zupka powinna być dość ostra w smaku.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Zupy
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
Dodano: 2012-12-10 - 15:15
Nick: ~Dorota
zrobiłam, pycha
Dodano: 2011-03-10 - 16:08
Nick:
ilka_86 (3236) bardzo lubię kotlety sojowe, choć bardzo dawno ich nie przyrządzałam:) ale w zupie jeszcze nigdy ich nie jadłam:) oczywiście przepis do wypróbowania!:)
Dodano: 2011-01-31 - 19:45
Nick:
monika4 (39) Je ją zawsze ze smakiem jest najlepsza pod słońcem.
Dodaj komentarz do przepisu!