Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 400 g piersi z kurczaka
- puszka mleka kokosowego
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 1 średnia cukinia
- zielona pasta curry
- makaron Vermicelli (400 g)
- olej do smażenia
- sos sojowy
PRZEPIS
1. W garnku lub woku rozgrzewamy olej. Następnie dodajemy zieloną pastę curry i podsmażamy przez ok. 30 sekund, po czym wrzucamy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. Smażymy, aż mięso się zarumieni.
2. Cukinię kroimy na pół i wyciągamy łyżką pestki. Kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka.
3. Z papryki wyrzucamy pestki, kroimy w kostkę i dorzucamy do garnka. Podsmażamy wszystko razem przez ok. 2 minuty.
4. Do podsmażonego kurczaka i warzyw wlewamy mleko kokosowe. Dusimy jeszcze przez chwilkę, aż sos lekko zgęstnieje. (Można dodać odrobinę sosu sojowego).
5. Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
6. Przekładamy makron do miseczki i zalewamy gotowym Curry.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Mięsne
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!