Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- pół kg ryby np. mintaj
- 6,7 ziemniaków
- 2 duże cebule
- 150 g pieczarek
- 3/4 szklanki śmietany
- 2 jajka
- bazylia
- sól
- pieprz
- przyprawa do pieczonych ziemniaków
- 50 g sera żółtego
- tłuszcz do smażenia
PRZEPIS
Ziemniaki obieramy i gotujemy (aby się nie rozleciały). Rybę doprawiamy solą i pieprzem i smażymy. Pieczarki i cebule pokroić, doprawić solą i pieprzem i przesmażyć. Gotowe ziemniaki kroimy w plastry. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwy: ziemniaki, które następnie posypujemy przyprawą do ziemniaków, pieczarki, cebula, ryba, bazylia, ziemniaki, starty ser. Do śmietany dodajemy jajka i szczyptę soli. Mieszamy i polewamy zapiekankę. Wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekamy ok. 25 minut.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
Dodano: 2012-03-07 - 14:37
Nick: ~natalia
dzis sproboje tego przepisu ale mysle ze bedzie pyszna zapiekanka
Dodaj komentarz do przepisu!