Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
Ciasto:
- 150 g serka homogenizowanego
- 150 g mąki
- 150 g masła lub margaryny
- sól
Nadzienie:
- 400 g pomidorów
- 500 g szpinaku
- 2 pory
- 500 g startego żółtego sera
- 250 g serka śmietankowego
- 2 jajka
- pieprz
- starta gałka muszkatołowa
PRZEPIS
Ciasto: Do mąki dodać serek, masło i sól. Wyrobić ciasto, uformować kulę, zawinąć w folię aluminiową i odstawić do lodówki na 45 minut. Następnie ciasto rozwałkować i wyłożyć nim wysmarowaną tłuszczem formę. Ponakłuwać widelcem i piec około 10 minut w 220 stopniach.
Nadzienie: Por pokroić w krążki. Zagotować osoloną wodę i wrzucić je na 1 minutę. Pomidory obrać ze skórki i pokroić w grubą kostkę. Szpinak lekko podgotować, a następnie osuszyć na ściereczce. Pozostałe składniki wymieszać razem, doprawić do smaku i dodać warzywa. Nadzienie wyłożyć na podpieczone ciasto i piec 30 minut w 200 stopniach.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!