| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Zapiekanka z warzywami
![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Składniki:Ciasto:- 150 g serka homogenizowanego - 150 g mąki - 150 g masła lub margaryny - sól Nadzienie: - 400 g pomidorów - 500 g szpinaku - 2 pory - 500 g startego żółtego sera - 250 g serka śmietankowego - 2 jajka - pieprz - starta gałka muszkatołowa Przygotowanie:Ciasto: Do mąki dodać serek, masło i sól. Wyrobić ciasto, uformować kulę, zawinąć w folię aluminiową i odstawić do lodówki na 45 minut. Następnie ciasto rozwałkować i wyłożyć nim wysmarowaną tłuszczem formę. Ponakłuwać widelcem i piec około 10 minut w 220 stopniach.Nadzienie: Por pokroić w krążki. Zagotować osoloną wodę i wrzucić je na 1 minutę. Pomidory obrać ze skórki i pokroić w grubą kostkę. Szpinak lekko podgotować, a następnie osuszyć na ściereczce. Pozostałe składniki wymieszać razem, doprawić do smaku i dodać warzywa. Nadzienie wyłożyć na podpieczone ciasto i piec 30 minut w 200 stopniach. Zobacz inne przepisy z kategorii: Zapiekanki, tosty
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeW chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!
|