Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 150 g mielonego mięsa
- 500 g pieczarek
- 100 g kiełbasy
- 300 g ziemniaków
- 100 g cebuli
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
- 3 łyżki bułki tartej
- łyżka margaryny
- sól
- pieprz
- tłuszcz do wysmarowania formy
PRZEPIS
W pieczarkach wyciąć trzonki. Kapelusze obrać ze skórki. W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem ułożyć kapelusze blaszkami do góry. Trzonki drobno posiekać i wypełnić miejsca między kapeluszami, posolić. Kiełbasę i cebulę pokroić w drobną kostkę, wymieszać z mięsem, czosnkiem, 2 łyżkami tartej bułki, szczypta pieprzu, soli i rozłożyć na pieczarkach. Następnie ułożyć resztę kapeluszy blaszkami na dół. Ziemniaki pokroić w większą kostkę i wypełnić miejsca między kapeluszami. Posolić i posypać resztą bułki tartej oraz polać roztopioną margaryną. Zapiekać w 180 stopniach około 50 minut pod przykryciem. Pod koniec pieczenia odkryć.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
Dodano: 2010-12-05 - 21:44
Nick:
mania (2624) Twoja zapiekanka prezentuje sie smakowicie i faktycznie przepis prosty , ale na pewno swietnie smakuje .
Dodano: 2010-09-02 - 21:43
Nick:
Strzelec80 (1331) Jestem pełna podziwu. Niby przepis prosty, ale efekt rewelacyjny. Z przyjemnością wypróbuję przepis :)
Dodaj komentarz do przepisu!