| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Zapiekanka z mielonego mięsa i pieczarek
![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Składniki:- 150 g mielonego mięsa- 500 g pieczarek - 100 g kiełbasy - 300 g ziemniaków - 100 g cebuli - 1 łyżeczka czosnku granulowanego - 3 łyżki bułki tartej - łyżka margaryny - sól - pieprz - tłuszcz do wysmarowania formy Przygotowanie:W pieczarkach wyciąć trzonki. Kapelusze obrać ze skórki. W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem ułożyć kapelusze blaszkami do góry. Trzonki drobno posiekać i wypełnić miejsca między kapeluszami, posolić. Kiełbasę i cebulę pokroić w drobną kostkę, wymieszać z mięsem, czosnkiem, 2 łyżkami tartej bułki, szczypta pieprzu, soli i rozłożyć na pieczarkach. Następnie ułożyć resztę kapeluszy blaszkami na dół. Ziemniaki pokroić w większą kostkę i wypełnić miejsca między kapeluszami. Posolić i posypać resztą bułki tartej oraz polać roztopioną margaryną. Zapiekać w 180 stopniach około 50 minut pod przykryciem. Pod koniec pieczenia odkryć.Zobacz inne przepisy z kategorii: Zapiekanki, tosty
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeDodano: 2010-12-05 - 21:44 Nick: mania (2624) ![]() ![]() ![]() ![]() Twoja zapiekanka prezentuje sie smakowicie i faktycznie przepis prosty , ale na pewno swietnie smakuje . Dodano: 2010-09-02 - 21:43 Nick: Strzelec80 (1331) ![]() ![]() Jestem pełna podziwu. Niby przepis prosty, ale efekt rewelacyjny. Z przyjemnością wypróbuję przepis :) Dodaj komentarz do przepisu!
|