| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Zapiekanka z masą pieczarkowo-cebulową
![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Składniki:- 5 dużych pieczarek- 1 średnia cebula - 30 g żółtego sera - 1 łyżka oleju - oregano - 1 bułka do zapiekanek lub pół bagietki Przygotowanie:Pieczarki i cebulę bardzo drobno pokroić, dodać olej oraz wszystko utrzeć (można też warzywa rozdrobnić w blenderze) w celu otrzymania jednolitej masy. Dodać oregano do smaku i wymieszać. Ser zetrzeć. Bułkę przekroić wzdłuż i nałożyć masę pieczarkowo-cebulową oraz posypać serem. Piec w piekarniku w temp. 200 stopni około 12 minut.Zobacz inne przepisy z kategorii: Zapiekanki, tosty
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeDodano: 2012-05-31 - 17:40 Nick: zbyszek (600) ![]() ![]() ![]() ![]() Smaczne. Dodano: 2010-08-31 - 08:42 Nick: Pysia (3941) ![]() Dobry pomysł z tym rozdrabnianiem cebuli i pieczarek. Dzięki temu cały smak wychodzi bardzo intensywno - pieczarkowy :). Ja tam do wszystkich potraw, gdzie wykorzystuje się pieczarki, maksymalnie je rozdrabniam lub kroję na bardzo cienkie plasterki. Dodaj komentarz do przepisu!
|