Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 250 g makaronu rurki
- 300 g kiełbasy
- 80 g cebuli
- 150 g pieczarek
- 1 jajko
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 3/4 szklanki śmietany
- 5 łyżek startego żółtego sera
- 3 łyżki oleju
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- pieprz
- sól
PRZEPIS
Makaron ugotować w osolonej wodzie na półmiękko. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na oleju. Pieczarki oraz kiełbasę obrać ze skórki, pokroić w kostkę, dodać do cebuli i dusić razem 10 minut. Następnie wymieszać z makaronem. Wszystko przyprawić papryką, solą oraz pieprzem. Przecier pomidorowy wymieszać z 1/4 szklanki śmietany i połączyć z makaronem. Żaroodporne naczynie wysmarować tłuszczem, napełnić makaronem i posypać serem. W pozostałej śmietanie rozkłócić jajko i polać potrawę tuż przed zapiekaniem. Piec pod przykryciem przez około 30 minut w 180 stopniach.. Podawać z keczupem.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
Dodano: 2012-06-27 - 16:10
Nick: ~agi11
wszystko ladnie pieknie,ale koszt tego dania to jest kpina w zyciu za 5-10 nie zrobisz tej zapiekanki chyba ze jakies sciepy
Dodaj komentarz do przepisu!