×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Zapiekanka z cebuli i jajek

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
9-14 zł60 min2/543.97154
Zapiekanka z cebuli i jajek

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek
SKŁADNIKI
- 9 ziemniaków
- 3 jajka
- 1 cebula
- 1/2 szklanki mleka
- 4 łyżki śmietany lub 2 łyżki stopionego masła
- 2 łyżki bułki tartej
- sól
- odrobina margaryny
PRZEPIS
Ziemniaki ugotować, odparować, dodać gorące mleko oraz surowe jajko i rozdusić tłuczkiem do ziemniaków. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć. Pozostałe jajka ugotować na twardo i drobno pokroić. Dodać do nich cebulę i wymieszać. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Ułożyć w nim najpierw warstwę ziemniaków, potem jajek z cebulką i znów warstwę ziemniaków. Polać zapiekankę śmietaną lub stopionym masłem, posypać tartą bułką i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 minut. Przed podaniem można posypać np. koperkiem.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Zapiekanki, tosty

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2013-12-26 - 13:01
Nick: ~asik89

nie no bombowa! naprawde, swietna;) pychotaaaa!!! ;D dziekuje;)


Dodano: 2011-02-07 - 19:54
Nick: Aga24 (1346) rhatrhat

Niby takie nic, a prawda jest taka, że jest to jedna z najlepszych zapiekanek jakie w życiu jadłam. A miałam ją dziś na obiadek i na pewno zagości jeszcze u mnie na stole nie jeden raz:)


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Polityka prywatności  |   Regulamin i polityka serwisu