| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Zapiekanka ryżowa z mięsem mielonym
![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Składniki:- 200 g ryżu- 500 g mięsa mielonego - 1 cebula - 6 plastrów żółtego sera - 1 sos słodko-kwaśny (400 ml) - 1 szklanka przecieru pomidorowego - 1 łyżeczka bazylii - 1 łyżeczka oregano - pieprz - 1 łyżka oleju Przygotowanie:Ryż ugotować na sypko. Sos wymieszać z przecierem. Cebulę drobno pokroić, zeszklić na oleju, dodać mięso mielone, usmażyć. Naczynie żaroodporne wysmarować cienko olejem i ułożyć w nim następujące warstwy: 100 g ryżu, 250 g mięsa, polać połową sosu i znów ryż, mięso i sos. Posypać przyprawami oraz ułożyć plastry sera. Piec w 180*C około 20 min.Zobacz inne przepisy z kategorii: Zapiekanki, tosty
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeW chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!
|