Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie makaronu np. wstążki
- 1/2 kg ryby (np. dorsz, morszczuk)
- 1 cebula
- 1/2 szklanki śmietany
- 1 jajko
- 50 g sera tylżyckiego
- 1 łyżka przyprawy warzywnej
- sól
- pieprz
- 4 łyżki oleju
PRZEPIS
Makaron ugotować po czym odcedzić i wymieszać z 2 łyżkami oleju. Rybę pokroić na dwu centymetrowe kawałki. Cebulę usmażyć na 2 łyżkach oleju. Gdy cebulka będzie już zrumieniona, włożyć rybę, przyprawić, dolać 1/2 szklanki wody i dusić 20 minut. Żaroodporne naczynie wysmarować margaryną i ułożyć w nim warstwę makaronu, potem warstwę ryby i znów warstwę makaronu. Całość zalać śmietaną wymieszaną z żółtkiem. Przyprawić, posypać startym serem i wstawić do piekarnia na 15 minut.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!