| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Zapiekanka makaronowa z rybą
![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Składniki:- 1 opakowanie makaronu np. wstążki- 1/2 kg ryby (np. dorsz, morszczuk) - 1 cebula - 1/2 szklanki śmietany - 1 jajko - 50 g sera tylżyckiego - 1 łyżka przyprawy warzywnej - sól - pieprz - 4 łyżki oleju Przygotowanie:Makaron ugotować po czym odcedzić i wymieszać z 2 łyżkami oleju. Rybę pokroić na dwu centymetrowe kawałki. Cebulę usmażyć na 2 łyżkach oleju. Gdy cebulka będzie już zrumieniona, włożyć rybę, przyprawić, dolać 1/2 szklanki wody i dusić 20 minut. Żaroodporne naczynie wysmarować margaryną i ułożyć w nim warstwę makaronu, potem warstwę ryby i znów warstwę makaronu. Całość zalać śmietaną wymieszaną z żółtkiem. Przyprawić, posypać startym serem i wstawić do piekarnia na 15 minut.Zobacz inne przepisy z kategorii: Zapiekanki, tosty
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeW chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!
|