Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 4 bułki lub 1 bagietka
- 500 g pieczarek
- 100 g boczku wędzonego
- 5 ogórków kiszonych
- 250 g tartego sera do zapiekania (np. mozzarella)
- keczup/majonez
- sól, pieprz
PRZEPIS
1. Pieczarki myjemy i trzemy na tarce na dużych oczkach (można również posiekać nożem na drobne kawałki).
2. Boczek tniemy w drobną kostkę, podsmażamy na patelni i przekładamy do miseczki. Następnie na tej samej patelni podsmażamy starte pieczarki.
3. Gdy z pieczarek odparuje większość wody dodajemy podsmażony boczek oraz sól i pieprz do smaku.
4. Bułki przekrawamy na pół. Każdą połówkę smarujemy keczupem, następnie układamy warstwę farszu z pieczarek i posypujemy startym serem.
5. Przygotowane bułki wstawiam do nagrzanego do 200°C piekarnika i zapiekamy przez ok. 10 minut. W międzyczasie na dużych oczkach tarki trzemy kiszone ogórki, które układamy na bułkach po zapieczeniu. Dodatkowo zapiekanki można wykończyć majonezem.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!