| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Zapiekane bułki z pieczarkami i ogórkiem kiszonym
![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Składniki:- 4 bułki lub 1 bagietka- 500 g pieczarek - 100 g boczku wędzonego - 5 ogórków kiszonych - 250 g tartego sera do zapiekania (np. mozzarella) - keczup/majonez - sól, pieprz Przygotowanie:1. Pieczarki myjemy i trzemy na tarce na dużych oczkach (można również posiekać nożem na drobne kawałki).2. Boczek tniemy w drobną kostkę, podsmażamy na patelni i przekładamy do miseczki. Następnie na tej samej patelni podsmażamy starte pieczarki. 3. Gdy z pieczarek odparuje większość wody dodajemy podsmażony boczek oraz sól i pieprz do smaku. 4. Bułki przekrawamy na pół. Każdą połówkę smarujemy keczupem, następnie układamy warstwę farszu z pieczarek i posypujemy startym serem. 5. Przygotowane bułki wstawiam do nagrzanego do 200°C piekarnika i zapiekamy przez ok. 10 minut. W międzyczasie na dużych oczkach tarki trzemy kiszone ogórki, które układamy na bułkach po zapieczeniu. Dodatkowo zapiekanki można wykończyć majonezem. Zobacz inne przepisy z kategorii: Zapiekanki, tosty
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeW chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!
|