×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Zapiekane bułki z pieczarkami i ogórkiem kiszonym

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
20-25 zł40 min2/5441769
Zapiekane bułki z pieczarkami i ogórkiem kiszonym

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek
SKŁADNIKI
- 4 bułki lub 1 bagietka
- 500 g pieczarek
- 100 g boczku wędzonego
- 5 ogórków kiszonych
- 250 g tartego sera do zapiekania (np. mozzarella)
- keczup/majonez
- sól, pieprz
PRZEPIS
1. Pieczarki myjemy i trzemy na tarce na dużych oczkach (można również posiekać nożem na drobne kawałki).

2. Boczek tniemy w drobną kostkę, podsmażamy na patelni i przekładamy do miseczki. Następnie na tej samej patelni podsmażamy starte pieczarki.

3. Gdy z pieczarek odparuje większość wody dodajemy podsmażony boczek oraz sól i pieprz do smaku.

4. Bułki przekrawamy na pół. Każdą połówkę smarujemy keczupem, następnie układamy warstwę farszu z pieczarek i posypujemy startym serem.

5. Przygotowane bułki wstawiam do nagrzanego do 200°C piekarnika i zapiekamy przez ok. 10 minut. W międzyczasie na dużych oczkach tarki trzemy kiszone ogórki, które układamy na bułkach po zapieczeniu. Dodatkowo zapiekanki można wykończyć majonezem.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Zapiekanki, tosty

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Polityka prywatności  |   Regulamin i polityka serwisu