×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Wołowina po indyjsku

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
pow. 25 zł80 min1/5446255
Wołowina po indyjsku

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek
SKŁADNIKI
- około 800 g wołowiny z łopatki lub karkówki
- 3 pomidory
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki mielonego imbiru
- 2 łyżeczki mielonego kminku
- sól
- tłuszcz do smażenia
Sos:
- 300 g jogurtu naturalnego
- 3-4 łyżeczki curry
- szczypta soli
PRZEPIS
Cebulę i czosnek drobno posiekać. Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć. Następnie wyjąć na talerz, a do pozostałego tłuszczu dodać cebulę, czosnek, imbir i smażyć przez 5 minut, mieszając po czym dodać kminek, odrobinę soli i jeszcze chwilę smażyć. Mięso ponownie włożyć do garnka, wlać szklankę wody, przykryć i dusić na małym ogniu przez 30 minut. Pomidory obrać ze skórki, usunąć gniazda, pokroić w kostkę, dodać do mięsa i dusić kolejne 30 minut.
Sos: Do jogurtu dodać przyprawy i wymieszać.
Potrawę podawać z ryżem i sosem curry w miseczce lub w sosjerce.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Regulamin i polityka serwisu