×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Wieprzowina po chińsku

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
15-19 zł40 min2/523.36717
Wieprzowina po chińsku

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek
SKŁADNIKI
- 200 g chudej wieprzowiny
- 1 papryka
- 1 cukinia
- 2 pomidory
- 1 cebula
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 1 białko
- pół szklanki bulionu
- 1/4 łyżeczki tymianku
- 2 łyżeczki siekanej natki pietruszki
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
PRZEPIS
Mięso pokroić w cienkie plasterki i wymieszać z sosem sojowym, mąką ziemniaczaną i białkiem. Paprykę pokroić w paski, cukinię w plasterki lub półplasterki, pomidory w większą kostkę. Cebulę pokroić w kostkę i chwilę gotować w bulionie z dodatkiem przypraw. Przyprawić na ostro. W patelni na rozgrzanym oleju najpierw podsmażyć mięso, wyjąć je i podsmażyć paprykę, a po niej cukinię. Do tłuszczu ze smażenia mięsa i warzyw dodać sos cebulowy, zagotować i doprawić do smaku. Dodać mięso, warzywa oraz pomidory, wymieszać i podgrzać.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Polityka prywatności  |   Regulamin i polityka serwisu