×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Wafle z kremem czekoladowym

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
3-8 zł45 min1/543.510463
Wafle z kremem czekoladowym

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek
SKŁADNIKI
- paczka suchych wafli
Krem:
- 1 kostka margaryny
- 0,5 szklanki cukru
- 3 żółtka
- 2-3 łyżki kakao
PRZEPIS
Margarynę roztopić z cukrem i kakao. Pozostawić do wystygnięcia. Gdy masa będzie już zimna dodać żółtka, wszystko zmiksować i pozostawić do stężenia. Następnie wafle posmarować masą.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Desery

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2012-04-22 - 17:05
Nick: ella ()

dobry ,ale brakuje na całe opakowanie wafla...(10 wafli )


Dodano: 2011-03-10 - 13:14
Nick: Melisa (3301) bhat

Tak, są różne warianty takich wafli, ale te czekoladowe są niezastąpione, niezawodne i do kawki lub herbatki przepyszne i najważniejsze, że są łatwe do zrobienia :)


Dodano: 2010-12-01 - 00:10
Nick: Weronika (1) ystar

Już poprawiłam. Musiałam mieć chyba zły dzień:-) Dzięki za zwrócenie uwagi.


Dodano: 2010-11-12 - 18:27
Nick: ~*

"kakao" się nie odmienia, warto to zapamiętać, kiedyś...


Dodano: 2010-09-04 - 12:08
Nick: Strzelec80 (1331) rhatrhat

Niby banalne ale przepyszne. To idealny szybki deser, który zawsze wszystkim smakuje :)


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Polityka prywatności  |   Regulamin i polityka serwisu