| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Tortilla z kurczakiem
![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Składniki:Placki do tortilli:- 0,5 litra mleka - 1 łyżeczka soli - 50 g masła - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 500g mąki Nadzienie: - filet z kurczaka - 2 pomidory - pół kapusty pekińskiej - 1 duży zielony ogórek - 1 puszka kukurydzy - pół małej cebuli - przyprawa do gyrosa lub kebabu Sos: - 4 łyżki majonezu - 2 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany - 2 ząbki czosnku - sól - pieprz Przygotowanie:Placki do tortilli: Mleko podgrzać, rozpuścić w nim masło, dodać sól i proszek do pieczenia, później dodać mąkę i wyrobić ciasto. Odstawić do lodówki na 30 minut, podzielić na 12 części i odczekać kolejne 30 minut. Wałkować na cienkie placki, smażyć na odrobinie oleju.Nadzienie: Filet pokroić w drobną kostkę, posypać przyprawą i smażyć na oleju do miękkości. Kapustę pokroić, dodać pomidora pokrojonego w kostkę, ogórka, kukurydzę i cebulę, posolić do smaku. Sos: Wymieszać majonez z jogurtem lub śmietaną, dodać drobno posiekany czosnek i doprawić. Posmarować placek sosem, można polać keczupem, położyć sałatkę i mięso, zwinąć w rulon. Zobacz inne przepisy z kategorii: Kluski i naleśniki
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeW chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!
|