Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 1 zielona galaretka
- puszka brzoskwiń
Ptasie mleczko ®:
- 1/2 l śmietany 30 %
- 2 czerwone galaretki
Biszkopt:
- 3 jajka
- 3 łyżki wody
- 150 g cukru
- 125 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
PRZEPIS
Biszkopt: Do białek dodać wodę i ubić na sztywną pianę. Nadal ubijając wsypać cukier i dodać żółtka. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia, dobrze wymieszać. Ciasto przelać do przygotowanej tortownicy i piec w 180 stopniach około 20 minut.
Ptasie mleczko ®: Galaretki rozpuścić w połowie ilości gorącej wody podanej na opakowaniu. Śmietanę ubić i połączyć z zimną galaretką, dobrze wymieszać. Odstawić do stężenia.
Brzoskwinie osączyć i pokroić na kawałki.
Na gotowy i ostudzony biszkopt wylać tężejące ptasie mleczko, posypać brzoskwiniami i włożyć placek do lodówki do całkowitego stężenia się masy.
Zieloną galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Gdy zacznie tężeć to zalać nią wierzch tortu.
Oznaczenie słowne PTASIE MLECZKO ® stanowi zarejestrowany znak towarowy chroniony na rzecz E.Wedel sp. z o.o.Zobacz inne przepisy z kategorii:
Wypieki
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
Dodano: 2013-05-02 - 13:00
Nick: ~Ania W
Robiłam ten placek i bardzo dobry jest i mojemu mężowi też posmakował
Dodano: 2011-08-31 - 11:22
Nick: ~Kasia23
Zrobiłam wczoraj i musiałam upychać biszkopt bo nie opadł :D ciasta już połowy nie ma pycha :) bardzo dziekuje za przepis
Dodano: 2010-12-03 - 20:58
Nick: ~gość
pycha
Dodaj komentarz do przepisu!