Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 300 g kiełbasy
- 1 por
- płat gotowego ciasta francuskiego lub ciasta na tartę
- 50 g startego twardego sera
- 3 jajka
- 50 mL śmietanki 30-36%
- sól i pieprz do smaku
PRZEPIS
1. Rozgrzewamy piekarnik do 200°C.
2. Kiełbasę kroimy w plastry i podsmażamy na rozgrzanej patelni. Gdy kiełbasa ma niską zawartość tłuszczu do smażenia można dodać odrobinę oleju lub masła klarowanego.
3. Podsmażoną kiełbasę przekładamy do miski, w której będziemy mieszać wszystkie składniki.
4.Na tej samej patelni podsmażamy pociętego w plastry pora. Smażymy, aż por delikatnie zmięknie. W międzyczasie przekładamy ciasto do formy do tary i podpiekamy w piekarniku przez 10 minut.
5. Podsmażonego pora przekładamy do miski z kiełbasą. Dodajemy starty ser, przyprawy oraz 3 jajka. Wlewamy śmietankę i dokładnie mieszamy. Gotowy farsz przekładamy na podpieczony spód ciasta i pieczemy w piekarniku przez ok 20-30 minut, aż do zarumienia.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Mięsne
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!