| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Tarta z porem i kiełbasą
![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Składniki:- 300 g kiełbasy - 1 por - płat gotowego ciasta francuskiego lub ciasta na tartę - 50 g startego twardego sera - 3 jajka - 50 mL śmietanki 30-36% - sól i pieprz do smaku Przygotowanie:1. Rozgrzewamy piekarnik do 200°C. 2. Kiełbasę kroimy w plastry i podsmażamy na rozgrzanej patelni. Gdy kiełbasa ma niską zawartość tłuszczu do smażenia można dodać odrobinę oleju lub masła klarowanego. 3. Podsmażoną kiełbasę przekładamy do miski, w której będziemy mieszać wszystkie składniki. 4.Na tej samej patelni podsmażamy pociętego w plastry pora. Smażymy, aż por delikatnie zmięknie. W międzyczasie przekładamy ciasto do formy do tary i podpiekamy w piekarniku przez 10 minut. 5. Podsmażonego pora przekładamy do miski z kiełbasą. Dodajemy starty ser, przyprawy oraz 3 jajka. Wlewamy śmietankę i dokładnie mieszamy. Gotowy farsz przekładamy na podpieczony spód ciasta i pieczemy w piekarniku przez ok 20-30 minut, aż do zarumienia. Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeW chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!
|