×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Tarta z porem i kiełbasą

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
20-25 zł45 min1/544.51460
Tarta z porem i kiełbasą

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek
SKŁADNIKI
- 300 g kiełbasy
- 1 por
- płat gotowego ciasta francuskiego lub ciasta na tartę
- 50 g startego twardego sera
- 3 jajka
- 50 mL śmietanki 30-36%
- sól i pieprz do smaku
PRZEPIS
1. Rozgrzewamy piekarnik do 200°C.

2. Kiełbasę kroimy w plastry i podsmażamy na rozgrzanej patelni. Gdy kiełbasa ma niską zawartość tłuszczu do smażenia można dodać odrobinę oleju lub masła klarowanego.

3. Podsmażoną kiełbasę przekładamy do miski, w której będziemy mieszać wszystkie składniki.

4.Na tej samej patelni podsmażamy pociętego w plastry pora. Smażymy, aż por delikatnie zmięknie. W międzyczasie przekładamy ciasto do formy do tary i podpiekamy w piekarniku przez 10 minut.

5. Podsmażonego pora przekładamy do miski z kiełbasą. Dodajemy starty ser, przyprawy oraz 3 jajka. Wlewamy śmietankę i dokładnie mieszamy. Gotowy farsz przekładamy na podpieczony spód ciasta i pieczemy w piekarniku przez ok 20-30 minut, aż do zarumienia.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Polityka prywatności  |   Regulamin i polityka serwisu