Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
Ciasto:
- 300 g mąki
- 2 jajka
- 200 g masła
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 szczypta gałki muszkatołowej
- 1 szczypta imbiru
Farsz:
- 1 duży brokuł
- 2 pomidory
- 150 g szynki
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- sól
- pieprz
- 2 jajka
- 200 g żółtego sera
PRZEPIS
Ciasto: Z mąki, 1 jajka, 1 żółtka, masła, soli , imbiru i gałki muszkatołowej zagnieść ciasto. Chłodzić 1 godzinę, po czym wylepić formę do tarty, nakłuć widelcem i posmarować rozkłóconym białkiem. Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni C.
Farsz: Brokuł podzielić na różyczki. Gotować w osolonej wodzie przez 5 minut. Odcedzić. Szynkę pokroić w paseczki. Na spodzie ułożyć kolejno brokuł, szynkę i plastry obranych ze skórki pomidorów. Rozkłóconymi jajkami zalać tartę i wierzch posypać startym serem. Przyprawić. Zapiekać 20 minut w temperaturze 180 stopni C. Posypać natką pietruszki.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!