×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Tarta brokułowa

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
20-25 zł60 min3/5802541
Tarta brokułowa

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek
SKŁADNIKI
Ciasto:
- 300 g mąki
- 2 jajka
- 200 g masła
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 szczypta gałki muszkatołowej
- 1 szczypta imbiru
Farsz:
- 1 duży brokuł
- 2 pomidory
- 150 g szynki
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- sól
- pieprz
- 2 jajka
- 200 g żółtego sera
PRZEPIS
Ciasto: Z mąki, 1 jajka, 1 żółtka, masła, soli , imbiru i gałki muszkatołowej zagnieść ciasto. Chłodzić 1 godzinę, po czym wylepić formę do tarty, nakłuć widelcem i posmarować rozkłóconym białkiem. Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni C.
Farsz: Brokuł podzielić na różyczki. Gotować w osolonej wodzie przez 5 minut. Odcedzić. Szynkę pokroić w paseczki. Na spodzie ułożyć kolejno brokuł, szynkę i plastry obranych ze skórki pomidorów. Rozkłóconymi jajkami zalać tartę i wierzch posypać startym serem. Przyprawić. Zapiekać 20 minut w temperaturze 180 stopni C. Posypać natką pietruszki.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Zapiekanki, tosty

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Polityka prywatności  |   Regulamin i polityka serwisu