Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 10 zielonych szparagów
- 6 plastrów szynki parmeńskiej lub szwarcwaldzkiej
- 200 g makaronu tagliatelle
- 100 g serka mascarpone
- 50 g gorgonzoli
PRZEPIS
1. Szparagi płuczemy pod wodą i odkrawamy dolną, zdrewniałą część łodygi. Resztę łodygi kroimy w ukośne ok. 4 cm kawałki.
2. Gotujemy tagliatelle w osolonej wodzie, tak by było al dente.
3. W osobnym garnku w osolonej wodzie gotujemy szparagi, tak aby były chrupiące.
4. Następnie kroimy szynkę na kawałki i chwilę podsmażamy na rozgrzanej patelni.
5. Do szynki dodajemy ugotowany makaron, szparagi oraz ser mascarpone i gorgonzole.
6. Mieszany razem wszystkie składniki, aż do roztopienia się sera i odstawiamy z ognia.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!