×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Tagliatelle z mascarpone, szparagami i szynką

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
pow. 25 zł30 min2/524.51273
Tagliatelle z mascarpone, szparagami i szynką

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek
SKŁADNIKI
- 10 zielonych szparagów
- 6 plastrów szynki parmeńskiej lub szwarcwaldzkiej
- 200 g makaronu tagliatelle
- 100 g serka mascarpone
- 50 g gorgonzoli
PRZEPIS
1. Szparagi płuczemy pod wodą i odkrawamy dolną, zdrewniałą część łodygi. Resztę łodygi kroimy w ukośne ok. 4 cm kawałki.

2. Gotujemy tagliatelle w osolonej wodzie, tak by było al dente.

3. W osobnym garnku w osolonej wodzie gotujemy szparagi, tak aby były chrupiące.

4. Następnie kroimy szynkę na kawałki i chwilę podsmażamy na rozgrzanej patelni.

5. Do szynki dodajemy ugotowany makaron, szparagi oraz ser mascarpone i gorgonzole.

6. Mieszany razem wszystkie składniki, aż do roztopienia się sera i odstawiamy z ognia.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Makarony i ryż

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Polityka prywatności  |   Regulamin i polityka serwisu