Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 3 i 3/4 szklanki maki pszennej
- 250 g miodu sztucznego
- 100 g masła lub margaryny
- 2 jajka
- 1 opakowanie przyprawy do piernika
- 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej
- polewa czekoladowa lub lukier
PRZEPIS
Masło i miód roztopić w garnuszku, zdjąć z ognia, dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Wstawić je na około godzinę do lodówki. Po schłodzeniu rozwałkować ciasto na placek i za pomocą foremek wykrawać dowolne kształty. Pierniczki ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem lub posmarowanej tłuszczem i piec w temperaturze 170-180*C przez ok. 8-10 minut. Po ostudzeniu dowolnie udekorować, np. polewą czekoladową lub lukrem.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Wypieki
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!