Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- puszka białej fasoli lub 250 g zwykłej białej fasoli, drobnej
- tymianek
- liść laurowy
- natka pietruszki
- czosnek
- 2 kawałki kiełbasy
- 1 puszka pomidorów (400 ml)
- sól
- biały pieprz
PRZEPIS
Fasolę z puszki przekładamy do garnka i zalewamy 3 szklankami wody. (Jeśli używamy zwykłej fasoli to moczymy ją w tej samej ilości wody przez 6 godzin.) Następnie dodajemy tymianek, liść lurowy, pietruszke, czosnek i zagotowujemy. Kiełbasę kroimy w plasterki. Pomidory rozdrabniamy w soku i razem z kiełbasą dodajemy do fasoli. Po ok. 15 minutach gotowania na małym ogniu przyprawiamy zupę solą i pieprzem do smaku. Smacznego.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Zupy
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!