Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 250g czerstwych bułek (4 kajzerki)
- 80 g mąki
- 100 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka posiekanej pietruszki
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- 3 jaka
- łyżka masła
- 150 g żółtego sera
- sól
- pieprz
- opakowanie sosu pieczarkowego
- 250 g pieczarek
- łyżka oleju
PRZEPIS
Szpinak rozmrozić i dokładnie osączyć.
Bułki pokroić w kostkę i wymieszać z mąką. Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Cebulę, czosnek obrać i posiekać, zeszklić na maśle. Dodać szpinak i doprawić. Chwilę smażyć, następnie lekko ostudzić. Dodać bułki, zieleninę i ser. Wyrobić masę i uformować knedliki. Gotować około 15 minut w osolonym wrzątku. Pieczarki umyć i pokroić w plastry. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Doprawić solą. Sos przygotować według przepisu na opakowaniu, wymieszać z pieczarkami i polać knedliki.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!