| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Szaszłyki z łososiem i ananasem
![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Składniki:- 250 g fileta z łososia- 200 g ananasa - 40 listków mięty - 30 ml oliwy z oliwek - 30 ml soku z cytryn - 3 gałązki tymianku - 3 gałązki kopru - 3 g różowego pieprzu - sól Przygotowanie:Ananasa pokroić w 3-centymetrowe kostki.Łososia oczyścić, obrać ze skóry i pozbyć się ewentualnych ości. Następnie rybę pokroić również w 3-centymetrowe kostki. Marynata: listki tymianku i kopru posiekać bardzo drobno, dodać oliwę, sok z cytryn, zmielony pieprz oraz sól, wymieszać i wstawić do lodówki. Na patyczki nadziewać na przemian listki mięty, kostki ananasa oraz łososia. Przygotowane szaszłyki umieścić w naczyniu i polać schłodzoną marynatą, przykryć folią aluminiową i schłodzić w lodówce przez 2 godziny, a następnie podsmażyć na patelni na małym ogniu przez około minutę z każdej strony. Zobacz inne przepisy z kategorii: Ryby, owoce morza
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeDodano: 2019-06-18 - 11:14 Nick: ~Fafik Ale pyszne Dodaj komentarz do przepisu!
|