Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 125 g margaryny lub masła
- 3 szklanki mąki
- 3/4 szklanki cukru
- 2 jajka
- 1 szklanka mleka
- ok. 350 g dżemu (najlepiej powidła śliwkowe)
- 2 czubate łyżeczki kakao
- 3 łyżeczki sody oczyszczonej
- szczypta soli
- opakowanie przyprawy do pierników
- bakalie (orzechy, rodzynki, suszone morele, śliwki, daktyle)
- czekoladowa polewa lub lukier
PRZEPIS
Margarynę i cukier ucierać dodając jajka. Gdy masa będzie puszysta, dodać przesianą mąkę wymieszaną z sodą oraz resztę składników, wymieszać. Gotowe ciasto przełożyć do blachy wysmarowanej margaryna i posypanej bułką tartą.
Piec ok. 45 minut w 180 stopniach. Upieczony piernik można polukrować, posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Wypieki
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!