Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 500 g makaronu spaghetti
- 300 g sera gorgonzola
- słoiczek pomidorów suszonych
- 250 ml śmietany do sosów 18% lub kremówki 30%
- 4 ząbki czosnku
- 1 średnia cebula
- 3 garście rukoli
- 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek
PRZEPIS
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę oraz czosnek obrać i drobno posiekać, a następnie wrzucić na rozgrzaną oliwę i zeszklić. Dodać pokrojone w kostkę pomidory, śmietanę, pokruszony ser oraz gałkę muszkatołową. Gotować na małym ogniu od czasu do czasu mieszając, aż sos uzyska odpowiednią konsystencję. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z makaronem oraz rukolą.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!