Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 25 dag pomidorów
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 4 łyżki oleju
- 8, 10 pieczarek
- 1/2 słodkiej papryki
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka suszonej bazylii
- 1/2 szklanki bulionu mięsnego
- 40 dag makaronu
PRZEPIS
Cebulę i czosnek drobno posiekać. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki. Rozgrzać olej, wrzucić warzywa bez pomidorów i krótko poddusić. Wrzucić zioła i przyprawy, wlać bulion. Dodać pomidory i koncentrat. Zagotować i dusić na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 30 minut. Pieczarki oczyścić, drobno pokroić i wrzucić do sosu. Poddusić jeszcze przez ok.10 minut. W dużym garnku zagotować około 4 litry osolonej wody i ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić, nałożyć na talerze. Polać sosem. Można posypać startym serem żółtym.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!