Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 150 g selera
- 2 cebule
- 1 ząbek czosnek
- liść laurowy
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka masła
- cukier
- pieprz
- sól
PRZEPIS
Seler oraz cebulę obrać i drobno pokroić, włożyć do garnka i zalać wrzącą wodą, dodać liść laurowy, posolić. Gotować tak długo aż warzywa będą miękkie. Następnie przestudzić, przetrzeć przez sitko i dodać z powrotem do garnka z wywarem. Dodać koncentrat pomidorowy i roztarty z solą czosnek, zagotować. Zdjąć z ognia, dodać masło, pietruszkę, przyprawić solą, pieprzem i cukrem do smaku, wymieszać i gotowe. Podawać np. do dań z mięsa mielonego lub pieczeni.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Sosy
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!