| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Sos pomidorowy z selerem
![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Składniki:- 3 łyżki koncentratu pomidorowego- 150 g selera - 2 cebule - 1 ząbek czosnek - liść laurowy - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki - 1 łyżka masła - cukier - pieprz - sól Przygotowanie:Seler oraz cebulę obrać i drobno pokroić, włożyć do garnka i zalać wrzącą wodą, dodać liść laurowy, posolić. Gotować tak długo aż warzywa będą miękkie. Następnie przestudzić, przetrzeć przez sitko i dodać z powrotem do garnka z wywarem. Dodać koncentrat pomidorowy i roztarty z solą czosnek, zagotować. Zdjąć z ognia, dodać masło, pietruszkę, przyprawić solą, pieprzem i cukrem do smaku, wymieszać i gotowe. Podawać np. do dań z mięsa mielonego lub pieczeni.Zobacz inne przepisy z kategorii: Sosy
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeW chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!
|