Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 50 dag pieczarek
- 1 duża lub 2 małe cebule
- około 50 ml śmietany 18%
- około 1/2 łyżeczki majeranku
- sól
- pieprz
- 1-2 łyżki oleju
PRZEPIS
Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki lub kostkę. Cebule drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Następnie dodać pieczarki i chwilkę poddusić, w razie potrzeby dolać odrobinkę wody. Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem, jeszcze chwilkę dusić po czym dodać śmietanę. Gotować na bardzo małym ogniu 5-10 minut często mieszając. Do smaku można dodać świeży drobno pokrojony koperek. Sos doskonale smakuje z plackami ziemniaczanymi jak również z makaronem.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Sosy
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!