Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
Ciasto:
- 400 g mąki
- 1 jajko
- 15 g drożdży
- łyżeczka cukru
- 1/2 opakowania cukru waniliowego
- 300 ml mleka
szczypta soli
Dodatki:
- polewa czekoladowa
- 1 szklanka budyniu
- 200 g truskawek
PRZEPIS
W ciepłym mleku rozpuścić drożdże oraz cukier. Rozczyn wymieszać z mąką, cukrem waniliowym, solą i jajkiem. Wyrabiać tak długo, aż ciasto będzie odchodzić od ręki. Odstawić do wyrośnięcia.
Ciasto rozwałkować na 1 cm i szklanką wycinać kółka. Odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gotować na parze około 5 minut.
Kilka polać roztopioną polewą czekoladową, kilka musem ze zmiksowanych truskawek, a pozostałe pokolorować budyniem.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!