×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i serem

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
20-25 zł30 min1/544.5289
Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i serem

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek
OD AUTORA
Ślimaczki ze szpinakiem idealnie sprawdzą się jako przekąska imprezowa lub dodatek do sałatki zamiast pieczywa. Są smaczne zarówno na ciepło jak i zimno.
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 200 g mrożonego szpinaku
- 50 g puszystego serka śmietankowego
- 50 g serka sałatkowego typu favita lub fety
- 50 g mozzarelli lub innego twardego sera
- 1 łyżka śmietanki 30%
- czosnek świeży (1 ząbek) lub suszony ok 1 łyżeczka
- pieprz i sól do smaku

PRZEPIS
1) Szpinak podsmaż w rondelku. Gdy woda odparuje dodaj śmietankę, sery oraz przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj przez chwilę, aż ser się roztopi.
2) Masę odstaw do ostygnięcia.
3) Rozgrzej piekarnik do 200°C.
4) Ostygnięty farsz rozprowadź na cieście francuskim, a następnie zwiń w roladę i pokrój w ok 2 cm plastry.
5) Plastry ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz ok 20 minut, aż ślimaczki się zarumienią.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Przekąski

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!

Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Polityka prywatności  |   Regulamin i polityka serwisu