Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
OD AUTORA
Ślimaczki ze szpinakiem idealnie sprawdzą się jako przekąska imprezowa lub dodatek do sałatki zamiast pieczywa. Są smaczne zarówno na ciepło jak i zimno.
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 200 g mrożonego szpinaku
- 50 g puszystego serka śmietankowego
- 50 g serka sałatkowego typu favita lub fety
- 50 g mozzarelli lub innego twardego sera
- 1 łyżka śmietanki 30%
- czosnek świeży (1 ząbek) lub suszony ok 1 łyżeczka
- pieprz i sól do smaku
PRZEPIS
1) Szpinak podsmaż w rondelku. Gdy woda odparuje dodaj śmietankę, sery oraz przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj przez chwilę, aż ser się roztopi.
2) Masę odstaw do ostygnięcia.
3) Rozgrzej piekarnik do 200°C.
4) Ostygnięty farsz rozprowadź na cieście francuskim, a następnie zwiń w roladę i pokrój w ok 2 cm plastry.
5) Plastry ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz ok 20 minut, aż ślimaczki się zarumienią.
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!