Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 4 plastry schabu
- 50 g szynki w cienkich plasterkach
- 1 por
- 1 zielona papryka
- 150 g kwaśnej śmietany
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- szczypta czosnku w proszku
- szklanka bulionu mięsnego
- 1 łyżka oleju
PRZEPIS
Schab oprószyć solą, czosnkiem oraz pieprzem. Ułożyć na nim plasterki szynki. Por pokroić w talarki i ułożyć na szynce. Mięso zrolować i spiąć wykałaczkami. Obsmażyć je na oleju ze wszystkich stron. Następnie dodać bulion, zagotować i dusić do uzyskania miękkości. Na około 10 minut przed końcem duszenia dodać paprykę pokrojoną w paski. Rolady wyłożyć na talerze. Pozostały wywar z duszenia wymieszać z kwaśną śmietaną, doprawić i polać mięso. Podawać z piure lub gotowanymi ziemniakami.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Mięsne
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!