| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Schab w sosie miodowo-czosnkowym
![]() ![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Składniki:- 6 plastrów schabu- 4 duże główki czosnku - 1 łyżka czosnku granulowanego - 1/2 szklanki miodu - 3 łyżki sosu sojowego - 1 łyżka octu ryżowego - 2 łyżki mąki - 500 ml bulionu wołowego - olej/ masło do podsmażenia mięsa - sól i pieprz Przygotowanie:1. Na rozgrzanym tłuszczu w garnku podsmaż schab, tak by każdy plaster się zarumienił z dwóch stron.2. W międzyczasie przygotuj sos, w którym będziemy dusić mięso. 3. W średniej wielkości misce dodaj sos sojowy, ocet ryżowy, mielony czosnek, miód, 2 ząbki czosnku pocięte plasterki oraz 2 ząbki czosnku wyciśnięte przez prasę. Wszystko dobrze wymieszaj i zalej bulionem wołowym. 4. Podsmażone plastry schabu zalej sosem miodowo - czosnkowym i gotuj na małym ogniu przez ok 2,5 h. 5. Gdy schab będzie kruchy, wyjmij wszystkie plastry z garnka i przygotuj sos poprzez zaciągnięcie wywaru mąką rozmieszaną z niewielką ilością wody. Zagotuj i zamieszaj. Do gotowego sosu włóż plastry schabu i gotuj wszystko razem przez ok 10 minut. Schab podawać z ryżem, kaszą lub ziemniakami. Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeW chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!
|