| ||||||||||||||
... lub wpisz: | ||||||||||||||
Schab pieczony w maśle i rozmarynie
![]() ![]() Oceń ten przepis:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Składniki:- 1 kg schabu- 1 łyżka soli - 1 łyżka pieprzu - 4 gałązki rozmarynu - masło klarowane Przygotowanie:1. Schab myjemy i umieszczamy w naczyniu, w którym będziemy macerować nasz schab.2. Następnie mięso nacieramy solą i pieprzem. Natarty schab przykrywamy gałązkami rozmarynu. Tak przygotowane mięso macerujemy przez noc w lodówce. 4. Następnego dnia, schab umieszczamy w rękawie do pieczenia (lub w naczyniu żaroodpornym) w całości z gałązkami rozmarynu i 2 łyżkami masła klarowanego. Pieczemy przez ok 120 min. w temperaturze 200°C. Po upieczeniu tłuszcz, który pozostał można wykorzystać do wykonania sosu pieczeniowo-pieczarkowego. Zobacz inne przepisy z kategorii: Mięsne
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne! KomentarzeW chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!
|