Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 6-8 liści sałaty lodowej
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1/2 słoiczka czarnych oliwek (mogą też być zielone)
- 1 średnia cebula czerwona
- 1 pomidor
- 1/2 zielonego ogórka
Sos:
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- 1 łyżeczka soli
- mała szczypta cukru
PRZEPIS
Sałatę podzielić na mniejsze kawałki. Pomidor, ogórek (razem ze skórką) i cebulę pokroić w słupki.
Sos: Zioła, sól oraz cukier wymieszać razem. Następnie dodać ocet i wymieszać na jednolitą masę. Dodać oliwę i znów wymieszać aż będzie jednolita konsystencja.
Na talerzu układamy sałatę, a na niej oliwki, pomidor, ogórek, cebulę oraz kawałki tuńczyka. Na koniec polać sałatkę sosem.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Sałatki
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!