Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- podwójny filet z kurczaka
- 3 jajka
- 10 dag sera żółtego
- 1 ogórek
- 1 pomidor
- 1 papryka czerwona
- sałata
- szczypiorek
- koperek
- przyprawa złocista do kurczaka
- przyprawa do gyrosa
Sos:
- majonez
- kilka ząbków czosnku
- zioła prowansalskie
- sól
- pieprz
PRZEPIS
Fileta pokroić w kostkę i posypać przyprawą złocistą i przyprawą go gyrosa, podsmażyć na złoty kolor. Pomidor, ogórek, paprykę pokroić w kostkę, sałatę porwać na kawałki, ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, szczypiorek i koperek posiekać. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę.
Sos: Majonez wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz ziołami prowansalskimi.
Warzywa włożyć do dużej miski, doprawić solą i pieprzem, wymieszać, dodać sos czosnkowy i delikatnie wszystko wymieszać.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Sałatki
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
Dodano: 2011-12-21 - 22:45
Nick: ~Bożenkaaa
jaki to ma być ogórek
Dodaj komentarz do przepisu!