Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 2 torebki ryżu
- 300 g pieczonego kurczaka
- 300 g ugotowanej fasolki szparagowej
- 1 cebula
- 1 czerwona papryka
- 7 ogórków konserwowych
- sól
- 3 łyżki majonezu
- mielony pieprz kolorowy
PRZEPIS
Ryż ugotować na sypko. Fasolkę szparagową pokroić na kawałki. Cebulę obrać, po czym drobno posiekać. Paprykę umyć i po wydrążeniu gniazda nasiennego pociąć w niedużą kostkę.
Kurczaka oddzielić od kości, a następnie wraz z ogórkiem pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wrzucić do miski. Wymieszać składniki z majonezem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowana sałatka najlepiej smakuje schłodzona.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Sałatki
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
W chwili obecnej brak komentarzy do tego przepisu. Dodaj swój komentarz!
Dodaj komentarz do przepisu!