Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.
SKŁADNIKI
- 300 g parówek
- 300 g małych ziemniaków
- 75 g ogórków konserwowych
- 150 g pora
- 3/4 szklanki bulionu mięsnego
- 2 łyżki siekanej natki pietruszki
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz
- 1 łyżki masła
Sos:
- 1 szklanka jogurtu naturalnego
- 2 łyżki łagodnej musztardy
PRZEPIS
Ziemniaki pokroić w plasterki i poddusić na maśle. Następnie dodać bulion, rozgnieciony czosnek, doprawić solą oraz pieprzem i gotować pod przykryciem. Por pokroić w cienkie plasterki, dodać do ziemniaków. Wszystko gotować około 5 minut i odstawić do wystudzenia. Parówki i ogórki pokroić w plasterki, wymieszać z natką pietruszki. Dodać warzywa i wszystko wymieszać.
Sos: Do jogurtu dodać musztardę i wymieszać. Polać sałatkę.
Zobacz inne przepisy z kategorii:
Sałatki
Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!
Komentarze
Dodano: 2010-12-20 - 10:34
Nick: ~beta
pyszna sałatka polecam
Dodaj komentarz do przepisu!