×
koszt czas trudnosc kategorie sortuj

 Szukaj wg:   

 

 ... lub wpisz:   

udane przepisy logo

UdanePrzepisy.pl

Serwis z domowymi, wypróbowanymi przepisami kulinarnymi przyrządzonymi z pasją.

Sałatka warstwowa z ryżem

KosztKosztCzas wykonaniaCzas wykonaniaTrudnośćTrudnośćDla osóbIlość osóbOcenaOcena PopularnośćPopularność
9-14 zł30 min1/54429315
Sałatka warstwowa z ryżem

Oceń ten przepis:

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek
SKŁADNIKI
- 100 g ugotowanego ryżu
- 1 papryka czerwona
- 1 por
- 1/2 puszki groszku
- 1/2 puszki kukurydzy
- 4 ogórki konserwowe
- 5 jajek
- keczup
- majonez
- 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
PRZEPIS
Paprykę, por, ogórki i jajka kroimy w drobną kostkę. Groszek i kukurydzę odcedzamy. Na dno miski wykładamy ryż, polewamy go keczupem, następnie układamy paprykę, por, groszek, kukurydzę, ogórek, jajka, majonez i posypujemy wierzch pietruszką.
Zobacz inne przepisy z kategorii: Sałatki

Spodobał Ci się przepis? Podziel się z innymi! Kliknij na poniższe, skopiuj i wyślij znajomym poniższy link na e-maila, forum, blog, gg lub inne!





Komentarze

Dodano: 2012-06-07 - 10:21
Nick: magda123 (729) rhat

Sałatka wygląda interesująco. Dla mojej rodziny byłaby trochę mało... mięsna ;) W moim wykonaniu pewnie doda warstwę szynki konserwowej, albo upieczonej piersi kurczaka lub tuńczyka. Pozdrawiam ;)


Dodano: 2012-03-25 - 17:29
Nick: ~paulina

jeszcze nie robiłam tej sałatki ale wygląda smacznie pozdrowienia z jawornika polskiego


Dodano: 2010-12-20 - 10:33
Nick: ~beta

bardzo smaczna i szybka sałatka polecam


Dodaj komentarz do przepisu!

Nick:
Treść komentarza:
Przepisz kod z obrazka:

Przepisy na sałatki, ciasta, przystawki, desery i wiele innych - Gotowanie dla każdego - Udane przepisy kulinarne

Serwis ze sprawdzonymi przepisami kulinarnymi dla każdej pani domu i nie tylko!
Zapraszamy do oceniania przepisów. Wierzymy, że gotowanie może być dla każdego dużą przyjemnością.
Data powstania serwisu: czerwiec 2010.

Porady kulinarne  |   Kontakt  |   Polityka prywatności  |   Regulamin i polityka serwisu